חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק רע"פ 174/05

: | גרסת הדפסה
רע"פ
בית המשפט העליון בירושלים
174-05-ד'
6.3.2005
בפני :
יהונתן עדיאל

- נגד -
:
מוריס ביטון
עו"ד דוד גולן
:
מדינת ישראל
עו"ד אריה פטר
החלטה

1.            זו בקשה לעיכוב ביצוע עונש הפסילה אשר הוטל על המבקש על-ידי בית משפט השלום (השופטת א' שדמי), עד למועד שמיעת הבקשה לרשות ערעור אשר הגיש המבקש.

2.            המבקש הורשע על-ידי בית משפט השלום בנהיגה תחת השפעת משקאות משכרים, נהיגה בקלות ראש וסירוב להיבדק בדיקת שכרות, עבירות לפי סעיפים 38(1), 38 (2), 39א, 62(2) ו-62 (3) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], תשכ"א-1961 (להלן - הפקודה), וכן לפי תקנות 26 (2) ו 169ו (א) לתקנות התעבורה, תשכ"א-1961.

3.            בית המשפט השלום גזר על המבקש את העונשים הבאים: קנס כספי או 20 ימי מאסר תמורתו, פסילה מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של שלוש שנים (החל מיום 20.4.03), פסילה על תנאי מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של תשעה חודשים, הפעלת עונש פסילה מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה למשך שישה חודשים וכן מאסר על תנאי למשך 8 חודשים.

4.            ערעורו של המבקש בפני בית המשפט המחוזי (השופט ח' כבוב) נדחה, והמבקש הגיש בקשת רשות ערעור בפני בית משפט זה.

5.            ביום 15.2.05 החלטתי כי הבקשה תידון בפני הרכב, בכל הנוגע להרשעה בעבירת הסירוב להיבדק בדיקת שכרות וכן בהרשעה בנהיגה תחת השפעת משקאות משכרים, ככל שהרשעה זו נובעת מההרשעה בעבירת הסירוב להיבדק בדיקת שכרות. מועד שמיעת הבקשה נקבע ליום 12.7.05.

6.            על רקע החלטה זו, עותר המבקש לעיכוב ביצוע עונש הפסילה אשר הוטל עליו.

7.            לאחר ששקלתי את טיעוני הצדדים הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להידחות.

8.            עונש הפסילה אשר הוטל על המבקש, בתוספת הפעלת עונש הפסילה על תנאי, הנו בן 42 חודשים. עד היום נשא המבקש ב-23 חודשי פסילה בלבד. גם אם תבוטל ההרשעה בגין הסירוב להיבדק בדיקת שכרות, ספק אם לזיכוי מהרשעה זו, תהא השלכה משמעותית על העונש נוכח הוראות סעיף 39א לפקודה הקובע עונש מינימום של שנתיים פסילה בגין נהיגה בשכרות. באשר לערעור על ההרשעה בנהיגה בשכרות, בהתחשב בכך כי הסירוב להיבדק בדיקת שכרות היה רק שיקול אחד מבין תשעה שיקולים שעל יסודם הורשע המערער בעבירה זו, נראה כי סיכויי הערעור בנקודה זו, אינם מצדיקים לעכב את ביצוע העונש.

9.            התוצאה היא, שהבקשה נדחית.

           ניתנה היום, ‏כ"ה באדר א' תשס"ה (6.3.2005).

ש ו פ ט


העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח.   ש.י. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>